Конкурси

Поради нанесени щети в огромни размери, свързани с неизпълнение на договор за Академична дейност, Устав и Етичен моден кодекс на Националната камара за мода на България, собствениците на Оренда Фешън Груп (OFG) Катя АЛЕКСАНДРОВА (облечена в бяла рокля) с марка Оренда Премиер и Елена АЛЕКСИ (облечена в зелено) с марка OFG, вкл. и поради серия от клевети, изнесени в медии /Господари на ефира и Нова ТВ/, поради кражба на интелектуална собственост и нарушаване на авторски права на Националната камара за мода като Генерален Продуцент за България на запазената марка Fashion Week, и авторски права и интелектуална собственост на Европейски Моден Съвет и стратегия “Европа 2020” на ЕС, на същите тези лица спечелената награда е анулирана и е открито международно производство за наказателно преследване срещу тях.

OrendaFashionGourp

Оставащата част от нереализирания им Награден фонд в размер на 17 000 евро ще бъде предоставен като безвъзмезден ГРАНД ЗА ДЕБЮТ на модни къщи и дизайнери, които никога не са имали участие в Седмица на модата. Кандидатстване на адрес: fashion.awards@camaramoda.bg.

IrinaArlashka

Поради нанесени морални и материални щети в огромни размери, свързани с неизпълнение на договор за Академична дейност, Устав и Етичен моден кодекс на Националната камара за мода на България, спечелената награда на модния дизайнер Ирина АРЛАШКА с марка АРЛАШКА Стайлинг от гр.Раковски е анулирана, същата е изключена от сдружението с открито съдебно производство за търсене на отговорност. След спонсорирани участия 1 в Sofia Fashion Week и 1 в Serbia Fashion Week, оставащата част от нереализирания й Награден фонд от 16 000 евро за още 12 национални и 2 международни участия, 2 пъти годишно в период от още 6 години, ще бъде предоставен като безвъзмезден ГРАНД ЗА ДЕБЮТ на модни къщи и дизайнери, които никога не са участвали в Седмица на модата.